Ervaringen meditatie

Een ondernemer
Ik ben een kleine ondernemer die het met pieken erg druk heeft, ook in mijn hoofd. Meditatie helpt mij hierbij!
Lees verder

En als die pieken in mijn bedrijf er niet zijn gaat mijn hoofd vaak door en op zoek naar andere prikkels. 2 jaar geleden heb ik een burn out gehad en toen ik daarvan hersteld was dacht ik “nu moet het echt anders”. Ik sport regelmatig in een sportschool en kwam daar Bob vorig jaar tegen. Ik sprak hem aan over zijn meditatie’s en hoe dat dan werkte.

Dus de eerste volgende sessie heb ik deelgenomen. “Moet ik sportkleding aan of een matje meenemen ?” Nee zei Bob je kunt gewoon normale kleding aan en mediteren doen we zittend op een stoel. “Ok valt mee dat had ik niet zo verwacht“. Ik kwam binnen en had alleen maar zwevende alternatieve mensen verwacht liggend op de grond. Nou helemaal niet dus, gewoon normale mensen zoals jij en ik. Ik nam plaats op een stoel en enkele minuten later beginnen we. Even wennen in het begin omdat dit toch weer heel iets anders is dan de therapie die ik een aantal jaar geleden had gedaan. In de meditatie zitten ook visualisaties, deze gingen me aardig af. En dat in combinatie met de muziek bracht mij dieper en dieper in de meditatie, erg mooi.

De eerste meditatie was even wennen , maar nu ga ik iedere keer als ik kan naar de meditatie avond. En de ene meditatie avond is de andere niet, soms ga ik heel diep en soms minder. Maar effect heeft het altijd. Het brengt me rust in mijn hoofd en het werkt erg ontspannend. Ook mediteer ik regelmatig thuis mits de thuissituatie dat toelaat (vrouw, kind etc). Ook mediteer ik weleens op mijn bedrijf voordat ik open ga. Dat heeft een geweldig effect op de dag qua innerlijke rust en resulteert in minder stress.

Ik ben van mening dat iedereen mediteren zou moeten proberen (en het dan niet bij 1 keer te laten) gezien de stress die er tegenwoordig heerst op bedrijven en op straat. Het mooi zou zijn als meer mensen wat aan hun innerlijke onrust doen met o.a. mediteren dan is het leven toch een stuk mooier!

Groet,

Natasja Spierings
“Ja, ik ben wel eens prikkelig. Maar dat is iedereen toch? Ik vond altijd dat ik het niet nodig had. Ik ben nuchter. Ik ben niet zweverig. Lees verder

Ik sport, ik luister en ga naar muziek om te uiten, ik loop kilometers met de hond in de bossen om de natuur op te snuiven, ik geniet van simpele dingen. Maar er was altijd die onrust om in beweging te zijn. Ik ‘mocht’ niet stilzitten.

Toen Bob een meditatie-avond organiseerde, heb ik me toch maar eens opgegeven. Was benieuwd naar het onbekende, het onwetende, het nieuwe.

Het was een avond met zoveel rust. Niet alleen tijdens de sessie, maar ook de dagen erna.
Die avond was ik moe maar de dagen erna had ik heel veel energie. Ik kon nooit tegen stilte, hoorde dan altijd het ruisen van het bloed door mijn aders. Maar al na één meditatie-avond kan ik dingen ‘uit’ zetten. Kwebbelende dochter … uit, man die voetbal met een hoop kabaal kijkt … uit, ruziënde kinderen … uit. Die momenten van stilte zijn nu zo lekker.

Ik heb het toegelaten en heb het als zeer prettig ervaren. Ik ben nog steeds wel eens prikkelig, maar kan me nu makkelijker ontladen en opladen. Het lukt me alleen nog niet het mediteren in mijn dagelijkse routine te plannen. Daarom kom ik om de zoveel tijd terug om het met een groep(je) te doen.”

De weg naar meditatie
“Vanaf het moment dat mijn lijf signalen af begon te geven, dat er iets niet helemaal goed ging, is mijn zoektocht begonnen. Gedreven door pijn, onvrede, schuldgevoel en dilemma’s zijn er vele ‘oplossingen’ op mijn pad gekomen en meerdere malen ben ik ze hoopvol en gretig aangegaan. Helaas was het meer hoop dan een daadwerkelijke oplossing.
Lees verder

Gaandeweg ben ik me meer in mezelf gaan verdiepen en durfde ik toe te geven dat ik een enorme behoefte had aan RUST!! Ik wilde na een dag werken, letterlijk de stilte horen en voelen, overal om me heen.
Stilte om me heen creëren, dat lukt nog wel, maar hoe krijg ik de rust in mezelf, in mijn hoofd en lijf?
En dat was het moment dat ‘meditatie’ op mij pad kwam…….
Heel spannend, ik weet niet wat me te wachten staat, wat doet het met me en lukt dat wel bij mij?
Vanaf het moment dat ik de ruimte binnenstap voel ik warmte en veiligheid, het voelt goed om hier te zijn. Onder deskundige begeleiding durf ik me er aan over te geven en voel me vrij, geborgen en ik durf me op dat moment te focussen op mezelf. Alle andere zaken doen er even niet meer toe, niets is belangrijker dan het hier en nu. Na afloop en gedurende de hele volgende dag, voel ik me sinds lange tijd weer blij met mezelf, energiek zelfs, alsof ik een bijzonder avontuur heb ondergaan. En sinds lange tijd heb ik geen strijd aan hoeven te gaan met de slapeloosheid…..heerlijk geslapen!
Het doet verlangen naar meer!”

Anja
“Na een heftige periode in mijn leven waarin een aantal life changing events plaatsvonden,  werd ik na door de medische molen gehaald te zijn vanwege allerlei heftige lichamelijke klachten, uiteindelijk gediagnostiseerd met een burn-out.
Lees verder

Tijdens mijn revalidatieperiode, kwam ik terecht bij een gespecialiseerd centrum waar ik onder behandeling werd gesteld. Een heel intensief traject volgde waarbij ik ook in aanraking kwam met yoga / meditatie. Een wereld ging voor me open.  Dit voelde lekker en goed. Blijkbaar bouwde ik heel veel spanning in mijn lichaam op maar kon ik die niet goed kwijt. Na jarenlang yoga te hebben gevolgd waarbij ook werd gemediteerd, kwam ik tijdens een thema maand bij de sportschool in aanraking met de Bob Mijling die daar een introductie les meditatie gaf. Op basis van de prettige ervaring besloot naar de sessies te gaan die Bob 2x per maand organiseert in het Jan van Besouwhuis in Goirle. In een groep (variërend in grootte), verzorgt Bob een meditatie die, door de energie van de groep, versterkt wordt. Het vergt een beetje oefening om jezelf er helemaal aan over te geven maar dat lukte me al vrij snel door de prettige manier waarop Bob je naar een dieper bewustzijnsniveau begeleid. Persoonlijk heb ik altijd wat moeite om na de sessie weer ‘terug te komen’, waar ik uit opmaak dat ik me er echt lekker in kan laten zakken. Naderhand voel ik me altijd super relaxt en heerlijk licht. Een geweldig  gevoel! Voor mij is meditatie een van de weinige manieren om écht tot rust te komen, echt even tot mezelf. Even afschakelen, je gedachten in je hoofd op pauze zetten. Even niets, even alleen voelen en ervaren. Door het gejaagde leven verlies je soms het contact met je lichaam waardoor je signalen negeert die aangeven dat er iets niet goed is of dat je wat gas terug moet nemen. Meditatie draagt er aan bij dat je weer leert voelen, dat je die signalen gaat opmerken en (h)erkennen en er naar kunt handelen. Het mooie er van is dat juist in rust ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën en creatieve oplossingen. Waar je anders maar doorholt en vaak veel ballen in de lucht moet houden is er dan alleen even de stilte en jij, in jezelf gekeerd. Luisterend naar je ‘innervoice’.