Ervaringen meditatie

Natasja Spierings
“Ja, ik ben wel eens prikkelig. Maar dat is iedereen toch? Ik vond altijd dat ik het niet nodig had. Ik ben nuchter. Ik ben niet zweverig. Lees verder

Ik sport, ik luister en ga naar muziek om te uiten, ik loop kilometers met de hond in de bossen om de natuur op te snuiven, ik geniet van simpele dingen. Maar er was altijd die onrust om in beweging te zijn. Ik ‘mocht’ niet stilzitten.

Toen Bob een meditatie-avond organiseerde, heb ik me toch maar eens opgegeven. Was benieuwd naar het onbekende, het onwetende, het nieuwe.

Het was een avond met zoveel rust. Niet alleen tijdens de sessie, maar ook de dagen erna.
Die avond was ik moe maar de dagen erna had ik heel veel energie. Ik kon nooit tegen stilte, hoorde dan altijd het ruisen van het bloed door mijn aders. Maar al na één meditatie-avond kan ik dingen ‘uit’ zetten. Kwebbelende dochter … uit, man die voetbal met een hoop kabaal kijkt … uit, ruziënde kinderen … uit. Die momenten van stilte zijn nu zo lekker.

Ik heb het toegelaten en heb het als zeer prettig ervaren. Ik ben nog steeds wel eens prikkelig, maar kan me nu makkelijker ontladen en opladen. Het lukt me alleen nog niet het mediteren in mijn dagelijkse routine te plannen. Daarom kom ik om de zoveel tijd terug om het met een groep(je) te doen.”

De weg naar meditatie
“Vanaf het moment dat mijn lijf signalen af begon te geven, dat er iets niet helemaal goed ging, is mijn zoektocht begonnen. Gedreven door pijn, onvrede, schuldgevoel en dilemma’s zijn er vele ‘oplossingen’ op mijn pad gekomen en meerdere malen ben ik ze hoopvol en gretig aangegaan. Helaas was het meer hoop dan een daadwerkelijke oplossing. Lees verder

Gaandeweg ben ik me meer in mezelf gaan verdiepen en durfde ik toe te geven dat ik een enorme behoefte had aan RUST!! Ik wilde na een dag werken, letterlijk de stilte horen en voelen, overal om me heen.
Stilte om me heen creëren, dat lukt nog wel, maar hoe krijg ik de rust in mezelf, in mijn hoofd en lijf?
En dat was het moment dat ‘meditatie’ op mij pad kwam…….
Heel spannend, ik weet niet wat me te wachten staat, wat doet het met me en lukt dat wel bij mij?
Vanaf het moment dat ik de ruimte binnenstap voel ik warmte en veiligheid, het voelt goed om hier te zijn. Onder deskundige begeleiding durf ik me er aan over te geven en voel me vrij, geborgen en ik durf me op dat moment te focussen op mezelf. Alle andere zaken doen er even niet meer toe, niets is belangrijker dan het hier en nu. Na afloop en gedurende de hele volgende dag, voel ik me sinds lange tijd weer blij met mezelf, energiek zelfs, alsof ik een bijzonder avontuur heb ondergaan. En sinds lange tijd heb ik geen strijd aan hoeven te gaan met de slapeloosheid…..heerlijk geslapen!
Het doet verlangen naar meer!”